Auto

Dwars door Haarlemmermeer loopt de A4, de A5 en de A44. Dit maakt de gemeente Haarlemmermeer met de auto goed bereikbaar. Aan parkeermogelijkheden in Haarlemmermeer is ook geen gebrek. Langs de snelwegen en de stations zijn er verschillende P+R locaties (Parkeer + Reis). Deze P+R locaties zijn goedkoper dan andere parkeerplaatsen. Daarnaast krijg je meestal korting als je met het Openbaar Vervoer reist. De P+R locaties in Haarlemmermeer liggen allemaal bij bushaltes van R-net of bij NS-stations. Haarlemmermeer beschikt over 7 openbare parkeergarages. In Hoofddorp zijn dat de parkeergarages Vier Meren, Polderplein, Marktpoort, Markthof de tijdelijke parkeergarage aan het Burgemeester Van der Willigenlaan, Spaarneziekenhuis (P+R) en de Symfonie.

Parkeren

De gemeente Haarlemmermeer beheert in de gemeente parkeerplaatsen. De openbare parkeerplekken zijn in beheer van de gemeente. Om hier te parkeren, moet u betalen. In Hoofddorp of Nieuw-Vennep kunt u uw auto parkeren in één van de zeven parkeergarages. De gemeente beheert één parkeergarage, P+R Hoofddorp (Beukenhorst).

Lees meer informatie over blauwe zones en betaald parkeren.

Parkeren op Schiphol

Wanneer u voor een reis vanaf Schiphol vertrekt, of wanneer dat iemand wilt wegbrengen of ophalen van Schiphol. Schiphol Parkeren heeft áltijd een parkeergelegenheid die bij uw situatie past. Variërend van een luxe en exclusieve parkeergarage tot het meest voordelige parkeerterrein op Schiphol.

Via de website van Schiphol kunt u de beschikbaarheid van de verschillende parkeergelegenheden bekijken en uw reservering maken. Let wel: in verband met de beschikbaarheid van de parkeerplekken kunnen de tarieven per periode verschillend zijn, op tijd reserveren is altijd voordeliger.

Openbaar vervoer

Haarlemmermeer is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. Vanuit alle richtingen stoppen er diverse treinen op de stations Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Halfweg Zwanenburg en Schiphol. Den Haag is op vijftien minuten reizen met de trein en Amsterdam Centraal op slechts twintig minuten. Vanaf de diverse NS-stations rijden er bussen naar vrijwel alle dorpen binnen de gemeente, maar ook naar Leiden, Amsterdam, Haarlem en luchthaven Schiphol.

Lees meer over openbaar vervoer in Haarlemmermeer.