Lokaal, biologisch en fairtrade
Op Mysteryland kun je kiezen uit tientallen restaurantjes waar je kunt eten. Je vindt er producten van lokale producenten, verschillende biologische gerechten en Fairtrade eten.

Groene stroom
Achter de schermen wordt er hard gewerkt om het festival zo duurzaam mogelijk neer te zetten. Zo draait een deel van het festival op de duurzame variant van fossiele brandstof namelijk biodiesel gemaakt van gerecyclede vetten zoals frituurvet.

Recycling
Ieder jaar wordt het festivalterrein schoongehouden door het Mysteryland Green Team. Ook zijn er punten waar je je afval kan scheiden en kun je je steentje bij dragen door het inleveren van je flesjes en bekers. Wij zorgen dat alles gescheiden wordt afgevoerd zodat een groot gedeelte van de materialen een nieuw leven krijgt.

Water
Mysteryland schenkt als eerste festival van Nederland gratis water! Wel moet je eerst een waterzak kopen om het vervolgens oneindig vaak bij te kunnen vullen, af te sluiten en mee te nemen. Mysteryland vindt het belangrijk dat water gratis beschikbaar is, omdat het kraanwater in Nederland supergoed van kwaliteit, lekker en duurzaam is! Het komt rechtstreeks van de tap en op die manier is er minder afval en transport. Dat scheelt afval en knaken.

Trees for Traffic
Niet alleen op de vrijwilligersdag hebben wij bomen geplant. Via het programma "Trees for Traffic" kun je bij de aankoop van je parkeer- of pendelbus ticket jouw CO2 uitstoot compenseren en een boom planten. Inmiddels is de 2000ste boom geplant en is er een waar festivalbos ontstaan in de buurt van Nieuw Vennep. Lees meer>>

Samen daar! 
Het vervoer van alle festivalliefhebbers zorgt voor meer uitstoot dan heel Mysterland bij elkaar. Er zijn vele manieren om naar Mysteryland af te reizen. Hoe meer personen er samen in 1 voertuig naar het festival afreizen, hoe beter. Kies dus voor de bus of laad je auto helemaal vol met vrienden. Heb je nog een paar plaatsen over? Deel dan je rit naar Mysteryland via Toogethr. Zo bespaar je kosten, rijd je duurzamer en het is nog gezellig ook!