Wandeltocht

Wandelend over de groene Geniedijk, restant uit het verleden, kijk je uit over een sterk veranderd gebied. Hoofddorp met 75.000 inwoners, de Schiphol Airport, een fort, een gemaal en het voormalig Floriadeterrein. Deze wandeling biedt naast natuur ook heel veel cultuur. Je kunt je bijna niet voorstellen dat 160 jaar geleden de waterwolf, zoals het Haarlemmermeer werd genoemd, hier flink tekeer ging. Pas toen het water aan de poorten van Amsterdam stond, werd het meer drooggelegd. In het midden van de nieuwe polder verscheen Hoofddorp.

De verhalen van de ondeugende, gezette Dik Trom speelden zich er af. Na de forten en batterijen van de Geniedijk wandel je door een recreatiegebied langs de ringvaart van de Haarlemmermeer. Van april t/m september vaart er een pontje naar het imposante Gemaal de Cruquius. Over een jaagpad langs het Spaarne wandel je vervolgens zo naar het mooie stadshart van Haarlem.

Een interessante, afwisselende wandeling door dynamisch Haarlemmermeer met als slotstuk de prachtige historische binnenstad van Haarlem.