Big Spotters Hill

In Groene Weelde zijn veel waterpartijen. De grond die vrijkwam bij het graven is gebruikt om de Big Spotters Hill te maken. Deze piramide was het uitkijkpunt van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade in 2002. Het voormalige Floriadeterrein vormt nu één geheel met Groene Weelde en het Haarlemmermeerse Bos. Vanaf de Big Spotters Hill is er een prachtig uitzicht over de wijde omgeving. Big Spotters Hill geeft een prachtig uitzicht over Vijfhuizen, Hoofddorp, Schiphol, Haarlem en Amsterdam. Bij helder weer zijn ook de duinen te zien.

Voor de Floriade is een Suske en Wiske album verschenen 'De Fleurige Floriade'. De Big Spotters Hill vervult hierin een mysterieuze hoofdrol. Het is geschreven door Marc Verhaegen en gepubliceerd in De Standaard en Het Nieuwsblad van 2 augustus 2001 tot en met 20 november 2001. De eerste albumuitgave werd op 24 april 2002 officieel ten doop gehouden op het Floriadeterrein. Het verhaal is het eerste deel van een trilogie, die wordt voortgezet in de albums Heilig Bloed en In de ban van de Milt.

Big Spotters Hill

Prins Bernhard Bos

Bij de Kruisweg ligt het Prins Bernhard Bos, een circa veertig hectare groot wandelbos. Hier zijn bomen en struiken geplant die ouder en groter zijn dan wat normaal geplant wordt. Dat geeft vanaf het begin een mooi volgroeid beeld. In dit bos staat ook de boom die bij de start van de aanleg door prins Bernhard is geplant.