Natuurgebied

In het natuurgebied mag de natuur zijn gang gaan: ondiepe, drassige stukken waar amfibieën en vissen gedijen en een zanderig terrein met duinvegetatie. In het gebied kan gewandeld en gespeeld worden. Er is onder andere een trapveld, basketbalveld, speel- en uitzichtheuvel, schaatsvijver annex modelbotenvijver met vissteigers en een sleehelling.

Recreatie op en langs de plas

De plas wordt omgeven door strandjes en ligweiden. Op een aantal plaatsen langs de oever kunnen ook watersporten worden beoefend. Zowel de zonaanbidder, als de surfer en de zwemmer kan hier zijn hart ophalen. Een eiland scheidt de surfers van de zwemmers. De kwaliteit van het zwemwater kun je vinden op www.zwemwater.nl.

Restaurant Lieveling

Aan de noordzijde van de Toolenburgerplas in Hoofddorp staat restaurant Lieveling. Door de gewaagde architectuur heeft het pand de vorm van een vlinder (​Lieveling) gekregen. Evenals de vlinder naar wie ons restaurant vernoemd is, zijn we veelzijdig, kleurrijk, telkens weer verrassend en hebben oog voor al het moois dat onze omgeving ons te bieden heeft. Je vindt ons aan de noordzijde van de plas, Redenburgsingel 110, aan de rand van de wijk Toolenburg.

Ga naar de website van restaurant Lieveling

Restaurant Long Island

Restaurant Long Island staat voor gevarieerd, vers en lekker eten, voor een prettige prijs. Dit alles in de stijlvolle inrichting van Rivièra Maison, met fenomenaal uitzicht op de Toolenburger Plas. Tel daarbij de goede service en het heerlijke eten van onze Chef op en je weet dat een bezoek aan Restaurant Long Island naar meer smaakt!

Long Island is een restaurant met een bijzonder concept. Niet alleen qua product maar ook qua personeel. Wij bieden dagbesteding aan een aantal medewerkers met een verstandelijke beperking. Deze mensen hebben veel te bieden op het gebied van samenwerking en gezelligheid.

Ga naar de website van restaurant Long Island.

Timepointsysteem

Rond de Toolenburgerplas is een TimePointsysteem aanwezig voor sportieve bezoekers. Hardlopers, skeelers, nordic walkers en andere sporters kunnen hiermee via een chip de rondetijden laten meten.