“Deze Haarlemmermeer portal geeft een goed beeld van onze diverse gemeente. Hier in het centrum van de Randstad is het goed wonen, werken en recreëren. Het ondernemerschap is kenmerkend voor onze polder. Net als pionieren. En de nadruk op een steeds betere dienstverlening aan onze inwoners, bezoekers en ondernemers. Deze portal draagt daaraan bij en aan de mogelijkheden om in contact te komen met de gemeente. En zo hoort het ook!”

Goed wonen, werken en recreëren

Onno Hoes, burgemeester
Wij wonen sinds 1972 heel graag in deze landelijke gemeente omdat zij centraal gelegen is, stadse eigenschappen heeft op cultureel en economisch gebied én haar dorpse charme heeft behouden.

Landelijk, centraal én stads

Jan & Mariëtta Patist
We verhuisden van Amsterdam naar Badhoevedorp. Met de fiets zijn we zo weer in de stad. Maar de kinderen spelen nu buiten. We vielen op de rust en de ringvaart. ‘s Zomers meren we ons bootje aan in Zwanenburg om even te eten. Echte charme aan het water. En wat je hier kunt doen aan hobby's en sport… ongelofelijk. Noem een sport en het is er. Zelfs een circusschool!

Zielsgelukkig in Badhoevedorp

Paula Jap Tjong, yoga docent en hardlooptrainer
Wat doen we met de 50.000 planten en dieren soorten om ons heen? Hoeveel recht hebben ze? Ik laat mensen de natuur zien en stimuleer ze de handen er voor uit de mouwen te steken. Dat loopt prettig uit de hand. Voor M.E.E.R. Groen leveren 1000 vrijwilligers jaarlijks 7000 mandagen. Daarmee beheren we 50 hectare hoogwaardig groen. En dat willen we jaarlijks verdubbelen.

Samen handen uit de mouwen

Franke van der Laan, directeur M.E.E.R. Groen en beheerder Heimanshof
Alles vind ik hier: een gezinsleven, ondernemerschap… Bij het Japanse sportmerk ASICS in Hoofddorp ben ik facility manager. Daarnaast werk ik als verkoopstyliste samen met huiseigenaren en makelaars, en maak woningen de verkoopklaar. Als woningzoekende heb je hier ruime keuze. Van een eenvoudig appartement tot een riante villa. Een dynamisch werk-, woon- en leefgebied.

Woningmarkt heeft alles te bieden

Ellen van Leeuwen, sportieve verkoopstyliste