“Hij is wel zeven meter groot!”

Icoon van Hoofddorp, 't mannetje

Iedere woonplaats in Haarlemmermeer heeft haar eigen icoon. Een icoon waar je de woonplaats direct aan herkent. Hoofddorp herken je aan ’t mannetje. 

Een zeven meter hoog aluminium beeld van Tom Claassen (1964). In de volksmond wordt het “ ’t mannetje“ genoemd. De onderdelen van het beeld, een stapeling van 22 gepolijste aluminium onderdelen lijken op kiezels of kussens. Claassen heeft hier klassieke beeldhouwprincipes toegepast. Het beeld is inmiddels zeer geliefd is en een van de beeldmerken geworden van Hoofddorp.

Historisch Museum Haarlemmermeer

Historisch Museum Haarlemmermeer van binnen

Het Historisch Museum Haarlemmermeer vertelt de geschiedenis van de Haarlemmermeer, die inmiddels al 160 jaar bestaat. 

Dik Trom

Dik Trom is de Haarlemmermeerse jeugdheld van zes kinderboeken, geschreven door Johan Kieviet. In het zesde boek, De zoon van Dik Trom, is zijn zoon Jan de held. Net als de schrijver woont Dik Trom in Hoofddorp in Haarlemmermeer. 

Dik Trom Award

De Dik Trom Award is een gemeentelijk onderscheiding voor jongeren (tot 24 jaar) uit Haarlemmermeer die zich op een bijzondere manier inzetten voor anderen, de buurt of een goed doel. Wil je meer informatie, of iemand voordragen voor deze bijzondere award? Mail dan vóór december naar externebetrekkingen@haarlemmermeer.nl.

Standbeeld Dik Trom in Hoofddorp

Wijkraden

Hoofddorp kent de volgende wijkraden:

Bornholm

Floriande

Graan voor Visch

Hoofddorp Noord

Hoofddorp Oost

Overbos

Toolenburg

Daarnaast zijn er nog de bewonersverenigingen Hoofddorp Noord en Hoofddorp Centrum en buurtvereniging Hoofddorp Oud-West.

Wonen in Hoofddorp?

Op de website van Funda is een overzicht te vinden van alle beschikbare koopwoningen.